‘Armstrong over 20 jaar: ‘Je speelt alleen vals als je de enige bent die doping doet”

0

Misschien dat Lance Armstrong een voorbeeld zal nemen aan sprinter Ben Johnson, die zich ondanks dopinggebruik nog steeds als de winnaar ziet op de 100 meter van de Olympische Spelen in 1988. ‘De concurrenten deden het ook. Sport is a level playing field’, schrijft Jean Wagemans in zijn column.

Volgens advocaat en hoogleraar internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops valt er behoorlijk wat aan te merken op de ‘veroordeling’ van wielrenner Lance Armstrong door de USADA. De totstandkoming van het bewijs in deze dopingzaak ‘staat op gespannen voet met meerdere internationaal-rechterlijke beginselen’ (NRC Handelsblad, 17 november 2012).

Lees verder
Bron, volkskrant.nl, november 2012

Delen

About Author