Voorgeleiding

0

Na afloop van de inverzekeringstelling wordt u naar het bureau van de officier van justitie overgebracht. Zij hebben geen mogelijkheden meer om de verdachte langer vast te houden.Wat niet hoeft te betekenen dat u niet meer verdacht wordt. U wordt dan ‘voorgeleid’ aan de officier van justitie. Deze heeft uw dossier van de politie ontvangen en weet welke verklaringen u heeft gegeven tijdens het verhoor door de politie. Ook is hij op de hoogte van de verklaringen van eventuele getuigen en welke ‘sporen’ er zijn gevonden. Tevens weet hij of u al eerder in contact bent geweest met politie of justitie.

Na de voorgeleiding kan de officier besluiten dat: 1. Het niet nodig dat u nog langer wordt vastgehouden. In dat geval wordt u op vrije voeten gesteld.  Besluit de officier van justitie u verder te vervolgen, dus om de zaak voor de rechter te laten komen, dan ontvangt u uw dagvaarding thuis 2. Dat u nog langer moet worden vastgehouden. In dat geval zal hij de rechter-commissaris vragen om een ‘bevel tot bewaring’ af te geven.

Delen

About Author