Uw kind verdacht

0

Wanneer u een bezoekje of telefoontje krijgt van de politie en  hoort dat uw kind wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit, komt dat als een grote schok. U bent in eerste instantie boos, verdrietig en teleurgesteld op uw kind. U maakt zich zorgen wat er nu gaat gebeuren: moet hij nu naar de gevangenis of komt hij weg met een waarschuwing? 

Als uw kind ervan wordt verdacht een strafbaar feit te hebben gepleegd, wordt hij/zij daarover door de politie verhoord. In het beste geval komt uw kind er met een waarschuwing van af en mag het meteen na het verhoor alweer naar huis. Vaak komt dit voor in het geval van een licht strafbaar feit. Wordt uw kind echter verdacht van het plegen van een ernstig strafbaar feit (bijvoorbeeld een straatroof), dan maakt de politie een proces-verbaal op van het verhoor, en stuurt dat uiteindelijk naar de Officier van Justitie. U als ouder mag dan in overleg met de politie uw kind op het politiebureau komen opzoeken.

Delen

About Author