Aanhouding en verhoor

0

De politie kan u aanhouden op het moment dat zij u verdenken van het plegen van een strafbaar feit. Zij mogen u op dat moment overbrengen naar het dichtstbijzijnde politiebureau. U zal op het politiebureau verhoord worden door de agenten. Zij kunnen u dan maximaal 6 uur voor verhoor vastgehouden. De nachtelijke uren – van 12 uur ’s nachts tot 9 uur ’s ochtends – worden bij de berekening van de verhoortijd niet meegeteld.

De politie zal u tijdens het verhoor vragen stellen over uw (mogelijke) betrokkenheid bij een strafbaar feit. De politie moet je voor het verhoor begint, wijzen op uw zwijgrecht. Dat wil zeggen dat je niet verplicht bent tot antwoorden op de vragen. Zeker in het beginstadium is dit van groot belang. Het is verstandig om u op uw zwijgrecht te beroepen, aangezien u nog niet precies weet welke bewijzen de politie al bezit.

Delen

About Author